contact | directeur Marie-Louise ten Brinke > 0345 50 1600

Onze nieuwe speelplek

De eerste weken van het schooljaar zijn alweer voorbij en we draaien op volle toeren. Het is fijn om nu te kunnen genieten van het mooie gebouw en van de mooie speelplek buiten.
Inmiddels is het nieuwtje van de speelplek voorbij en nemen de kinderen dagelijks het hele plein in om te spelen.
We bekijken dagelijks met blije verbazing hoe de kinderen veel meer spelen, rennen en bewegen op de speelplek. Ze zijn echt aan het ontdekken, vooral nieuwe spellen en vooral ook met elkaar. Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht dat deze speelplek zo’n verschil zou maken
In de media lezen we dat de kinderen van nu veel te weinig bewegen. Onze speelplek draagt er duidelijk toe bij dat ze juist veel meer gaan bewegen wat uiteindelijk ook een positieve bijdrage zal leveren aan het leren. Daarnaast spelen ze meer met elkaar en bedenken allemaal nieuwe spelletjes. Vorige week is de pauze 10 minuten uitgelopen omdat de kinderen allemaal samen een spel hadden bedacht waar bijna iedereen van groep 3 t/m 8 aan meededen. De leerkrachten wilden dat niet zomaar verstoren. Een prachtig voorbeeld van wat de speelplek ons brengt.

SCHOOL NIEUWS