contact | Directeur: Daniëlle Laponder > 0345 50 1600

Plusklas ‘de Verrekijker’

Op de PWA werken we met een plusklas genaamd ‘de Verrekijker’. In ‘de Verrekijker’ zitten leerlingen die behoefte hebben aan extra uitdaging.

Het programma van een middag in ‘de Verrekijker’ groep ziet er ongeveer als volgt uit:

  • Groep 1-2-3: We werken in periodes van 3 weken. Het uitgangspunt is een prentenboek. Van hieruit wordt gewerkt aan verschillende opdrachten. Deze opdrachten dagen de leerlingen uit tot creatief denken en ontwerpen. We stimuleren de leerlingen om ‘out of the box’ te denken. Alles kan en alles is goed.
  • Groep 4 t/m 8: We beginnen elke les met filosoferen. Samen nadenken op een leuke en constructieve manier over vragen helpt kinderen hun eigen denkkracht te ontwikkelen. De gesprekken mogen over alles gaan. Over wat het leven is, hoe je moet leven, wat geluk is. Maar ook over pesten, stoer doen, daklozen, broers en zussen etc.

In de les filosofie wordt niet gestreefd naar het juiste antwoord, want dat is er niet.

Het neemt kinderen mee op avontuur door middel van een verhaal, dat als kapstok dient voor een groot aantal opdrachten over onderwerpen die direct of zijdelings met dat verhaal te maken hebben. Wij proberen kinderen in contact te brengen met de meest uiteenlopende thema’s en onderwerpen om hen nieuwsgierig te maken. Maar we laten ook zien dat onderwerpen vanuit heel verschillende gezichtshoeken benaderd kunnen worden. Door de breedte, het vakoverstijgende karakter en de afwisseling is het uitermate geschikt als verrijkingsmateriaal”

De leerlingen werken in de klas ook aan dit project.

We sluiten de middag af met een breinbreker, een creatieve (taal)opdracht, een debat, of een spel.

SCHOOL NIEUWS