contact | directeur Ellen Atkinson > 0345 50 1600

Schoolnieuws

Speelleergroep PEUTERRIJK

SKLM is in onze school gestart met de speelleergroep Peuterrijk voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. De speelleergroep is dé plek voor uw peuter om fijn met andere kinderen te spelen onder professionele begeleiding.

Voor meer informatie en aanmelding van peuters graag contact opnemen met SKLM, 0344-603087, info@sklm.nl. Of loop even binnen bij de Peuterrijk.

 

 


Chromebooks

Na de zomervakantie starten we in de groepen 7 en 8 met voor elk kind een eigen Chromebook. Deze Chromebooks worden gebruikt voor het Snappet programma maar ook voor de inzet van internet bij wereldorientatie.

 

 


Wij worden een KiVaschool

KiVa is een programma wat gericht is op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op school.

Op 26 september organiseren wij een informatie avond om ook aan ouders uit te leggen wat het programma inhoudt.


Programmeren in groep 1/2

Bee-Bot project groep 1-2A In de groepen 1 t/m 4 werken we veel met de Bee-Bot.

Deze kleine programmeerbare bij kunnen we al heel goed besturen. In groep 1-2A en vorig jaar in groep 3B werken we met de Bee-Bot samen met andere scholen in Europa.

Elke maand bedenkt een van de scholen een uitdaging, dit gaan alle andere scholen dan uitvoeren. Over dit project is een filmpje gemaakt door Nuffic. De organisatie die het samenwerken van leerkrachten met buitenlandse scholen stimuleerd.

 

 


eTwinningproject Christmas Cards

image00De groepen 8A, 7A, 6/7B, 6B en 3B nemen deel aan een project waarin zij kerstkaarten gaan maken en sturen naar andere scholen in Europa. Deze scholen sturen dan ook een kerstkaart naar ons terug.
In dit project doen de groepen verschillende opdrachten, zoals jezelf voorstellen en elkaar laten zien hoe de kaarten gemaakt worden.
De afgelopen week hebben de groepen zelf kerstkaarten gemaakt. Deze werden gevouwen, er werd met pop-up gewerkt. Kortom er ontstonden kleine kunstwerkjes.

Daarna kwam het grote moment, de kerstkaarten gingen in de envelop en in de klas werd besproken waar de kaart naar toe ging. Groep 3B heeft zelf bij de Emté postzegels gekocht en de brieven gepost.

Nu is het afwachten tot de kaarten binnen komen. Er zaten er al een paar in de brievenbus. De komende weken zullen we de ontvangen post in of bij onze klassen hangen.

image01


Het was een fantastisch feest

Het openingsfeest was een fantastisch feest. In de ochtend hebben de bovenbouwgroepen de vloer van de gymzaal doen beven met hun spetterende djembé optreden. De middenbouwgroepen konden zich uitleven met een heuse disco en de kinderen van de onderbouw werden kostelijk vermaakt door clown Dennis.
Vervolgens stond er een geweldige lunch klaar voor alle kinderen, leerkrachten genodigden en de hulpouders. Zo ontzettend veel lekkere hapjes aangedragen door vele ouders van alle groepen.
Na de lunch volgde het officiële gedeelte waarbij “onze” Koningin Maxima en Koning Willem Alexander de speelplek en het mooie gebouw openden. Vergezeld door hun bodyguards hebben ze die taak heel erg serieus en goed uitgevoerd.

Inmiddels hadden veel ouders zich bij het feestgedruis gevoegd en konden ze het nieuwe PWA lied horen zingen door alle kinderen. Ter afsluiting van de dag kon iedereen nog genieten van de muziek, een dansje doen en werden hapjes rondgedeeld.
We kijken terug op een fantastische feestdag.

pwafeest001


Het PWA Lied

Dit is ons PWA lied, bekijk het hier.

YouTube, Het Lied voor de Prins Willem Alexander (PWA) School in Beusichem.


Open huis

Vrijdagmiddag 30 september zetten wij van 15.00 tot 16.00 uur de deuren open voor iedereen die onze prachtige school en de mooiste speelplek van Nederland wil komen bekijken.

We presenteren niet alleen het gerenoveerde gebouw maar ook het onderwijs wat we op de PWA vorm geven.

Denk hierbij aan het werken met meervoudige intelligentie, bordsessies zowel door leerkrachten en leerlingen en snappets in de bovenbouw groepen.

Benieuwd wat dit allemaal inhoudt? Dan nodigen wij u uit om 30 september zelf een kijkje te komen nemen.


Onze nieuwe speelplek

De eerste weken van het schooljaar zijn alweer voorbij en we draaien op volle toeren. Het is fijn om nu te kunnen genieten van het mooie gebouw en van de mooie speelplek buiten.
Inmiddels is het nieuwtje van de speelplek voorbij en nemen de kinderen dagelijks het hele plein in om te spelen.
We bekijken dagelijks met blije verbazing hoe de kinderen veel meer spelen, rennen en bewegen op de speelplek. Ze zijn echt aan het ontdekken, vooral nieuwe spellen en vooral ook met elkaar. Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht dat deze speelplek zo’n verschil zou maken
In de media lezen we dat de kinderen van nu veel te weinig bewegen. Onze speelplek draagt er duidelijk toe bij dat ze juist veel meer gaan bewegen wat uiteindelijk ook een positieve bijdrage zal leveren aan het leren. Daarnaast spelen ze meer met elkaar en bedenken allemaal nieuwe spelletjes. Vorige week is de pauze 10 minuten uitgelopen omdat de kinderen allemaal samen een spel hadden bedacht waar bijna iedereen van groep 3 t/m 8 aan meededen. De leerkrachten wilden dat niet zomaar verstoren. Een prachtig voorbeeld van wat de speelplek ons brengt.


SCHOOL NIEUWS