contact | directeur Ellen Atkinson > 0345 50 1600

Schoolnieuws

Chromebooks

Na de zomervakantie starten we in de groepen 7 en 8 met voor elk kind een eigen Chromebook. Deze Chromebooks worden gebruikt voor het Snappet programma maar ook voor de inzet van internet bij wereldorientatie.

 

 


Jeugddienst

Op zondag 15 april a.s. is er een jeugddienst in de kerk van Beusichem. Dit keer als thema “Geloven is zo gek nog niet”. Graag willen wij, Jeugdteam van kerk Beusichem-Zoelmond, jou en u hiervoor uitnodigen.

In de huidige maatschappij zien we een afname van het kerkgangers en steeds minder mensen lijken te geloven. Wanneer je zegt wel te geloven bevind je je vaak in een minderheid. Het is misschien zelfs een klein beetje gek.

Maar, geloven is zo gek nog niet! Wil je weten waarom? Kom dan naar de jeugddienst! Tijdens deze dienst laten we het orgel even voor wat het is en zullen we muzikaal begeleid worden door de band Rise Up uit Geldermalsen.


Speelmiddag BSO BZS

Beste ouder(s), verzorger(s),

Bij Buitenschoolse opvang (BSO) BZS, gevestigd bij de gelijknamige voetbalvereniging in Beusichem,  kunnen de kinderen na schooltijd heerlijk spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

Elke week worden er leuke activiteiten aangeboden op het gebied van sport, natuur & techniek en cultuur & creatief. Op de sportvelden wordt niet alleen gevoetbald, maar ook volleybal en knotshockey zijn populaire activiteiten. Niet alleen buiten, maar ook binnen is er van alles te doen. Er wordt geknutseld, met de kapla gespeeld, maar even rustig met een boekje op de bank kan bij ons ook. Na school wil je tenslotte doen waar je zin in hebt, net als thuis. Op BSO BZS is het allemaal mogelijk, uiteraard onder begeleiding van onze enthousiaste pedagogisch medewerker.  Aan het einde van de dag is er een mogelijkheid voor de kinderen om een warme maaltijd op de BSO te eten, erg fijn voor de kinderen die bijvoorbeeld aansluitend voetbaltraining hebben.

BSO BZS is geopend op maandag, dinsdag en donderdag na schooltijd tot 18.30 uur. Tijdens studiedagen en vakanties biedt SKPC de hele dag opvang voor alle basisschoolkinderen. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn van harte welkom op BSO BZS!

 

Speelmiddag

Benieuwd naar deze leuke BSO? Op donderdag 12 april a.s. organiseert SKPC een speelmiddag bij BSO BZS.

Op deze middag is het mogelijk om uw kind (kosteloos) te laten kennismaken met deze BSO. Uw kind wordt na schooltijd opgehaald door onze ervaren pedagogisch medewerker en kan naar hartenlust komen spelen bij BSO BZS. Tijdens de speelmiddag kan uw kind meedoen aan diverse creatieve, sportieve en kookactiviteiten.

Om 17.00 uur kunt u uw kind weer ophalen. Wilt u zelf een kijkje nemen, dan bent u van harte welkom om eerder te komen en sfeer te proeven op deze locatie.

 

Aanmelden voor de speelmiddag kan door een mail te sturen naar bzs@skpc.nl.

Vermeld u bij de aanmelding de naam en leeftijd van uw kind, het telefoonnummer waarop u te bereiken bent en eventuele allergieën en/of bijzonderheden.

 

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden.

 

We hopen u te ontmoeten op 12 april!

 

Met vriendelijke groet,

 

Claudia Hartman,

Clustermanager SKPC


Hoe vergroot ik het zelfvertrouwen van mijn kind?

LEZING IN BEUSICHEM

Tijdens deze lezing wordt uitgelegd wat faalangst is, hoe je dit kunt herkennen, welke vormen van faalangst er zijn, maar vooral ook hoe je je kind kunt helpen hier anders mee om te gaan.

De lezing wordt gegeven door Angelique Driesen. Zij is coach, daarnaast opgeleid als faalangstreductie-trainer en heeft reeds 20 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen op een zorgboerderij.

Wanneer? Donderdag 1 februari, inloop met koffie vanaf 19.30, aanvang 20.00 uur
Waar? Vergaderzaal Belvedere, Voorkoopstraat 3 in Beusichem.
Toegang gratis, maar wel van te voren even aanmelden via info@eponacoaching.nl. Vol is Vol.


Muziekvereniging Excelsior

Wist jij dat er steeds meer volwassenen zijn die muzieklessen volgen? Denk jij er ook al lang over na of dit een hobby voor jou is ? Voor iedereen die kennis wilt maken met een instrument organiseert Muziekvereniging Excelsior een Blazersklas. De Blazersklas bestaat uit 6 lessen in een groep.In de 1e les maak je kennis met alle instrumenten en kies je op welk instrument je voorkeur heeft (klarinet, dwarsfluit, saxofoon, trompet, bariton, trombone, hoorn of bas). In de 2e les ontvang je je instrument en krijg je uitleg over je instrument. De 2e t/m 6e les speel je op dit instrument en neem je deze ook mee naar huis om te kunnen oefenen. De 6 lessen worden gegeven op donderdagavond van 20.30-21.30 in Beusichem op 11, 18, 25 januari en 1, 8, 15 februari. De lessen worden gegeven door Hans van Hees. Hans is van origine trompetdocent en heeft de afgelopen 10 jaar ook de Blazersbende binnen de PWA begeleidt, waarbij groep 5 12 weken muziekonderwijs krijgt.

Meer informatie of om je aan te melden vind je op de website van Excelsior:http://www.excelsior-beusichem.nl/website2013/agenda/start-blazersklas-voor-volwassenen-18


Kerstavonddienst

Kerstavonddienst: Jij mag stralen!

Waar?
Kerk Beusichem

Wanneer?
Zondag 24 december

Hoe laat?
Aanvang 18.30 uur

Op zondag 24 december om 18.30 uur begint de Kerstavonddienst.

Deze dienst wordt dit jaar georganiseerd door onze Zondagsschool De Torenbouwers en heeft als thema ‘Jij mag stralen!’.

Het belooft een beleving te worden voor jong tot oud. En… de toegang is helemaal gratis.

http://www.kerkbeusichemzoelmond.nl


Wij worden een KiVaschool

KiVa is een programma wat gericht is op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op school.

Op 26 september organiseren wij een informatie avond om ook aan ouders uit te leggen wat het programma inhoudt.


SCHOOL NIEUWS